Tre IT-tendenser vi forventer i 2024

Vi supporterer erhvervskunder og har åbent på mail og telefon mellem kl. 08.00 til kl. 16.00 på hverdage (fredag fra kl. 08.00 til kl. 15.30).
Efter normal åbningstid overtager vores vagtteam, som står klar året rundt.

Fejl og spørgsmål kan indrapporteres ved at sende en mail til vores IT-support på: support@itsit.dk

Alternativt kan vi kontaktes på telefonen, hvor vores team sidder klar til at tage imod opkald.

Support telefon: +45 70 250 740

Henvendelser udenfor almindelig arbejdstid vil blive omstillet til vores vagttelefon. Denne kan benyttes ved forretnings-, eller driftskritiske nedbrud på systemet.

75% af de sager vi modtager bliver løst indenfor 8 arbejdstimer og 95% af sagerne bliver løst indenfor 24 arbejdstimer efter modtagelse.

 

SUPPORT

+45 70 250 740

Tre IT-tendenser vi forventer i 2024

Et nyt år bringer uden tvivl både nye muligheder og udfordringer til IT-branchen, og vi har derfor kigget i krystalkuglen for at få øje på de væsentligste tendenser i det nye år. Vi forudser, at AI-teknologier, nye former for cyberkriminalitet og et endnu større fokus på IT-sikkerhed vil være de tre mest fremtrædende emner i IT-branchen i 2024. 

AI drøner videre

AI har taget verden med storm, og derfor ser vi at den lynhurtige udvikling selvfølgelig drøner videre i 2024. Vi kan bl.a. glæde os til Microsoft 365 Copilot, der et nyt AI-baseret værktøj fra Microsoft. Microsoft 365 Copilot fungerer som en personlig assistent, der hjælper den enkelte bruger med at opnå større produktivitet, kreativitet og bedre samarbejde. Det sker med hjælp fra generativ kunstig intelligens, hvilket betyder, at Copilot kan generere skriftligt, auditivt og visuelt indhold på baggrund af dine input.

AI-teknologi vinder langsomt større indpas, og vi forudser at det med tiden kan blive et værdifuldt værktøj – især til tidskrævende administrativt arbejde. Dog er det vigtigt at understrege, at kunstig intelligens netop er kunstig, og dermed ikke kan erstatte menneskelig viden, fornuft og indblik.

Det er et fint redskab til at kickstarte dine egne idéer, og AI kan derfor være en fremragende inspirationskilde i nogle henseender. Derfor er det vores opfordring, at du bruger både din kritiske sans og sunde fornuft når og hvis du arbejder med AI.

Nye former for cyberkriminalitet

Med nye teknologier medfølger potentielt nye IT-trusler. Derfor tror vi, at flere former for cyberkriminalitet vil vise sig i det nye år – et eksempel kan være voice phishing (vishing), hvor IT-kriminelle udnytter AI-teknologi til deres egen fordel.

Vishing er et angreb hvor AI-teknologien Large Language Models (LLM) benyttes til at føre en overbevisende samtale, og dermed indhente personlige oplysninger. LLM er med andre ord et computerprogram, der bygger på store mængder data, som kan genkende, afkode og generere tekst, så det virker menneskeskabt.

Uanset hvad, tror vi at 2024 vil bidrage med større bevidsthed om anvendelsesmulighederne for AI-teknologier, og om hvordan virksomheder kommer risikable smuthuller til livs.

Meget mere IT-sikkerhed

Den tredje og sidste tendens peger på et langt større fokus på IT-sikkerhed – blandt andet pga. NIS2-direktivet. Vi forudser, at langt flere virksomheder vil gøre mere for at sikre sig imod cyberangreb, med mere awareness-træning, sårbarhedsscanning og password-politikker.

Derfor har vi skræddersyet vores Cloud Management-pakker for at tilbyde vores kunder de nyeste IT-sikkerhedsløsninger på markedet, så de er rustet mod det nuværende og fremtidige trusselsbillede. Og lige netop NIS2-direktivets minimumskrav illustrerer, at virksomheder i EU i 2024 skal have styr på de praksisser, der omhandler cyberhygiejne, uddannelse indenfor cybersikkerhed, og grundlæggende sikkerhed i alle deres informationssystemer.

Alt dette dækker vi med en kombination af pakkerne ITS Cloud Security Management, ITS Cloud Mail Security, ITS Managed Backup, og eventuelt ITS Cloud Device & Identity Management for at sikre ekstra beskyttelse af alle virksomhedens enheder. Du kan læse meget mere om vores Cloud Management-pakker lige her, eller kontakte os via formularen nederst på siden.

 

(Vi har selvfølgelig brugt AI til at generere billedet til nyheden)