Her får du 4 gode råd til sikre passwords

Vi supporterer erhvervskunder og har åbent på mail og telefon mellem kl. 08.00 til kl. 16.00 på hverdage (fredag fra kl. 08.00 til kl. 15.30).
Efter normal åbningstid overtager vores vagtteam, som står klar året rundt.

Fejl og spørgsmål kan indrapporteres ved at sende en mail til vores IT-support på: support@itsit.dk

Alternativt kan vi kontaktes på telefonen, hvor vores team sidder klar til at tage imod opkald.

Support telefon: +45 70 250 740

Henvendelser udenfor almindelig arbejdstid vil blive omstillet til vores vagttelefon. Denne kan benyttes ved forretnings-, eller driftskritiske nedbrud på systemet.

75% af de sager vi modtager bliver løst indenfor 8 arbejdstimer og 95% af sagerne bliver løst indenfor 24 arbejdstimer efter modtagelse.

 

SUPPORT

+45 70 250 740

Sådan laver du et stærkt password

- som du kan huske!

Du er nok blevet mindet om at skifte dit password mere end én gang før. Og hver gang er det sikkert lige irriterende - for hvorfor kan du ikke bare bruge det samme password, som du altid har brugt? 

Stærke og svage passwords 

Vi kan sagtens forstå, at det for nogen kan føles som et unødvendigt onde. Men man må aldrig undervurdere vigtigheden af et stærkt password - eller rettere, flere stærke passwords. Det er nemlig styrken af dine passwords der kan være afgørende for din sikkerhed.

Når man snakker styrke indenfor passwords, handler det om hvor mange bogstaver, tegn og tal det indeholder. Hvis et password er svagt, er det ofte fordi det er nemt at gætte, og det kan derfor være let for IT-kriminelle at hacke og få adgang til dine konti. 

1, 2, 3 - mange passwords 

Uheldigvis bliver IT-kriminelle hele tiden mere og mere avancerede, og derfor er ét stærkt password til alle konti ikke nok - og det er ovenikøbet en rigtig dårlig idé. Hvis dit password først er gennemskuet til én konti, tager det ikke mange klik at få adgang til de andre - og så er dine personlige oplysninger i fare. 

Men det betyder jo, at du skal have lavet flere, stærke passwords - og det er her både kreativiteten og hukommelsen begynder at driller for de fleste. Men bare rolig. Vi giver dig et par gode råd til hvordan du kan sammensætte stærke passwords, og huske dem bagefter. 

4 gode råd til stærke passwords - hver gang

1. Jo længere, jo bedre...
Når du skal lave stærke passwords kan vi ikke komme udenom, at længden er helt afgørende. Vi anbefaler, at de indeholder minimum 12-15 tegn, der består af små og store bogstaver, specialtegn og tal. 

2. Fortæl en historie
Det er nemt at huske en go' historie - derfor kan du med fordel skrive nogle korte sætninger ned, som kan omdannes til bogstaver, tegn og tal. Sammensæt dit nye password så det giver mening for dig, f.eks. med = i stedet for 'er' eller 6 i stedet for 'b'. Vi har lavet et par eksempler til dig herunder:

Hver mandag går jeg til spinning og det er 10-4!
hMgjT$&dR10-4!

På mit arbejde er der sodavand og frokostordning
PmA=d$V&F.09nG

3. Undgå klassikerne...
Qwerty123, 12345678, 'fornavn og fødselsdag' - og alle de andre. 

4. Dont' kiss and tell
Skriv ALDRIG dine passwords ned - og del dem ikke med andre. Punktum. 

Hvis du vil passe ekstra godt på dine data, er multifaktorvalidering altid et godt valg! Vi anbefaler Microsoft Azure AD Multi-Factor Authenticator (Microsoft Authenticator). Du kan læse meget mere lige her.